Wat goed dat je hier bent! Dat betekent dat je graag meedoet in de beweging voor duurzaamheid in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om op 10 oktober met je klas, school of buurt een duurzame activiteit te organiseren.

Je kunt zelf iets organiseren, of gebruik maken van bestaande acties of lesmateriaal. Hieronder vind je inspiratie.

 

SDG-gastlesSDG gastles

Kennismaken met de 17 werelddoelen en horen wat kinderen, jongeren en studenten belangrijk vinden? De gratis SDG-lessen voor po, vo/mbo, of hbo (drie verschillende lessen) zijn ook dit jaar weer beschikbaar voor alle scholen om rond de SDG Action Day (25 september) en de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs (10 oktober) te geven. Wil je je schooljaar ook starten met deze inspirerende les die leidt tot positieve actie op groene en sociale duurzaamheid?

aanmelden voor scholen en gastdocenten

 

Uitreiking SustainaBul VO

 

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs. Een uitgelezen dag om de SustainaBul VO uit te reiken. Deelnemende scholen hebben tot 15 september om informatie te verzamelen over hoe duurzaamheid op hun school aandacht krijgt. Op 10 oktober staan we met een inhoudelijke en feestelijke bijeenkomst stil bij de mooie stappen die alle deelnemers maken én wordt de SustainaBul VO uitgereikt aan de school die hier het verste in is. Houd je agenda in de middag van 10 oktober daarom vrij voor de uitreiking! Je kunt nog meedoen met de SustainaBul VO: ga naar de website en maak een account aan.
sustainabul VO logo

 

WikiwijsWikiwijs

Overzicht van lesmateriaal waarmee leerlingen zich kunnen ontwikkelen voor een duurzame toekomst. Je vindt er lesmateriaal over thema’s als natuur, klimaat, energie, etc. Het materiaal is direct klaar voor gebruik in de klas.

Ga naar Wikiwijs

 

Frank Boerebach Duurzame Docent po 2019 kleinDuurzame Docentverkiezing

Ben je (of ken je) dé duurzame kracht die zich inzet voor duurzaam onderwijs op jouw school? Deel jouw verhaal, meld je aan voor de Duurzame Docentverkiezing en inspireer anderen!

Ga naar Duurzame Docent