10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs

Van kinderopvang tot universiteit worden er duurzame onderwijsactiviteiten georganiseerd. Hieronder kun je zien welke activiteiten er op de Dag van de Duurzaamheid plaatsvinden bij jou in de buurt.

Lees jij voor op een basisschool met het boek van de Voorleesactie? Onderzoek jij met jouw leerlingen oplossingen voor de plastic soep? Of geef je als duurzame energiecoöperatie een lezing voor studenten? Geweldig!

Twitter en Instagram ook vooral mee via #dagvandeduurzaamheid of plaats een post op Facebook.

Doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Essaywedstrijd Kinder Global Goals Delft

We merken dat we met de leefomgeving anders moeten omgaan om te zorgen dat volgende generaties op dezelfde manier, op dezelfde plaats en met dezelfde middelen kunnen leven. En natuurlijk is dat niet iets voor morgen, maar voor vandaag, voor nu. We doen al heel veel dingen beter dan vroeger.

De opdracht is om daar een verhaal over te schrijven.
Categorie:     Voortgezet onderwijs

Docententraining Duurzaam Doen en Denken

Docenten van Friesland College en Nordwin College ervaren aan de hand van echte opdrachten uit de regio hoe leren voor duurzame ontwikkeling een plek kan krijgen in hun reguliere lessen.
Categorie:     MBO

Lezing over landbouw en biodiversiteit

Natasja Oerlemans (Wereldnatuurfonds) houdt een lezing in het Engels: hoe kan landbouw helpen bij het beschermen van de biodiversiteit?

Toegang is gratis.
Categorie:     HBO

Kick Off SMARTCirculair ?19-?20

Graag nodigen we je uit voor de Kick Off van de ontwerp/bouwwedstrijd SMARTCirculair voor studententeams schooljaar 2019 ? 2020.

Maak kennis met andere teams, deel kennis en laat je inspireren door de nieuwste circulaire trends. Natuurlijk krijg je alle informatie over de wedstrijd en 18 teams stellen zich voor
Categorie:     MBO

Dutch Design meets Technology

Samen met onze partners bieden wij ondernemers, studenten, bestuurders een uniek kijkje achter de schermen van hun werkwijze, productontwikkeling en ?realisatie. Tijdens break-out sessies zullen de allernieuwste technieken op het gebied van bijvoorbeeld robotisering, virtual realit
Categorie:     MBO

Push the Button

Op 10 oktober 2019 staat de onderwijsboulevard in het teken van ?push the button?. GreenOffice Avans initieert een ?two-minute-chaos-theaterstuk? over duurzaamheid. Waarom? Omdat we duurzaamheid op een rebelse, daadkrachtige manier tot de verbeeldingen kunnen laten spreken. En grote bewustzijnscampagne.
Categorie:     MBO

Duurzame Les (Game)

Iedereen kan de duurzame les geven. Bij voorkeur aan een groep 7 of groep 8. Zoek een school bij jou in de buurt of via mensen die je kent. Meld je aan via www.duurzameles.nl en volg vanaf eind september de online instructie.
Categorie:     Basisonderwijs

ANMEC makelt tussen voorlezers en scholen

Wil jij een duurzame expert uitnodigen om voor te lezen aan jouw klas? Of ben jij een expert in duurzaamheid, die graag in gesprek gaat met basisschool leerlingen? Laat het ons weten en wij brengen vraag en aanbod bij elkaar.
Categorie:     Basisonderwijs

Betaal met houtblokken!

Betaal op de dag van de duurzaamheid met houtblokken voor de gerechten van het verrassingsmenu bij Restaurant Aan Zee Oostvoorne.
Elk blok haardhout is ? 1,- waard.
Categorie:     MBO

Serie LEZINGEN -in english -

SUSTAINABILITY DAY 2019

Towards circular farming: annual forum.

Assessing the work in progress.

October 10, 2019 CAMPUS WUR, Wageningen
Categorie:     WO
Pagina 1 van 2

Persoonlijke activiteiten

"Duurzaam Doen en Denken met Docenten!"
Heleentje Swart
"ANMEC brengt duurzame voorlezers en publiek bij elkaar voor inspiratie en educatie"
Elena Francissen
"Woon je in Delft en zit je op een middelbare school? Schrijf een essay over hoe jij bijdraagt aan een duurzamere toekomst!"
Arthur Hilgersom

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten