10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs

Van kinderopvang tot universiteit worden er duurzame onderwijsactiviteiten georganiseerd. Hieronder kun je zien welke activiteiten er op de Dag van de Duurzaamheid plaatsvinden bij jou in de buurt.

Lees jij voor op een basisschool met het boek van de Voorleesactie? Onderzoek jij met jouw leerlingen oplossingen voor de plastic soep? Of geef je als duurzame energiecoöperatie een lezing voor studenten? Geweldig!

Twitter en Instagram ook vooral mee via #dagvandeduurzaamheid of plaats een post op Facebook.

Doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 10-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Seriously Sustainable Week

Voor de 5e keer op rij organiseert de Green Office rondom 10 oktober een hele week vol met activiteiten over duurzaamheid. Dit doen zij samen met verschillende duurzame (studenten)organisaties in Wageningen. Kijk voor een compleet overzicht van de activiteiten op de website en kom naar de activiteit die jou het meeste aanspreekt!
Categorie:     WO

Essaywedstrijd Kinder Global Goals Delft

We merken dat we met de leefomgeving anders moeten omgaan om te zorgen dat volgende generaties op dezelfde manier, op dezelfde plaats en met dezelfde middelen kunnen leven. En natuurlijk is dat niet iets voor morgen, maar voor vandaag, voor nu. We doen al heel veel dingen beter dan vroeger.

De opdracht is om daar een verhaal over te schrijven.
Categorie:     Voortgezet onderwijs

Docententraining Duurzaam Doen en Denken

Docenten van Friesland College en Nordwin College ervaren aan de hand van echte opdrachten uit de regio hoe leren voor duurzame ontwikkeling een plek kan krijgen in hun reguliere lessen.
Categorie:     MBO

Duurzaamheid bij de HvA

Wat zit er in een gemiddelde afvalbak van de HvA? En hoe kun jij op een makkelijke manier meer groen in huis halen? Ook als je geen groene vingers hebt. De HvA geeft op donderdag 10 oktober - de Dag van de Duurzaamheid - concrete adviezen om te verduurzamen.
Categorie:     HBO

Training whole school approach

Next level-scholen - 14 basisscholen volgen een training rond de whole school approach to sustainability
Categorie:     Basisonderwijs

Duurzame techniekles

OBS De Opslach, Wommels - Speciale duurzame techniekles in kader van Duurzame Mobiliteit. Leerlingen betrekken ouders bij de vraag: hoe kan je duurzaam naar je werk reizen?
Categorie:     Basisonderwijs

Studiedag

Friesland College - Studiedag met alle docenten van de techniek en bouwopleidingen, als voorbereiding op het Samen Circulair Traject (IVN) dat op 8 november start. 150 studenten doen mee om de 30 SDG-vragen uit het bedijrfsleven mee te helpen oplossen
Categorie:     MBO

Studiemiddag

Nordwin College - Studie- met Studentendag : docenten gaan met leerlingen aan de slag met de SDGs, om deze eigen te maken en om ze toe te passen op een vraag uit het bedrjfsleven
Categorie:     MBO

Cupcakes uitdelen

Nordwin College - Studie- met Studentendag : docenten gaan met leerlingen aan de slag met de SDGs, om deze eigen te maken en om ze toe te passen op een vraag uit het bedrjfsleven
Categorie:     MBO

Cupcakes uitdelen

Leerwerkbedrijf O3 - Studenten van de 3 MBO instellingen delen honderden duurzame cupcakes uit in de stad en openen daarmee het gesprek met het winkelend publiek over de vraag: wat doe jij duurzaam?
Categorie:     MBO
Pagina 1 van 4

Persoonlijke activiteiten

"voorlichtingsfilmpjes de hele dag door in de aula's van Creation Calls (Brian Doerksen), A Rocha, Gretha Thunberg en BBC"
B Adema
"Thema duurzaamheid komt terug in de dagopeningen van vandaag."
B Adema
"vandaag GEEN kartonnen bekertjes. Oproep om een (eigen) mok te gebruiken. Afvalbeperking."
B Adema

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten