Veelgestelde vragen

Waar komt het initiatief vandaan?

Urgenda organiseerde tien jaar lang de Dag van de Duurzaamheid. In 2018 werd elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. De coöperatie Leren voor Morgen neemt nu het stokje van Urgenda over en organiseert vanaf 2019 de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. De Voorleesactie is al jaren een groot succes op basisscholen en in alle onderwijssectoren – van kinderopvang tot universiteit –  is duurzaam onderwijs hard nodig. Daarom roepen we 10 oktober nu uit tot de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Duurzaam onderwijs is toekomstbestendig en inspirerend!

Wat is de coöperatie Leren voor Morgen?

Leren voor Morgen is een coöperatie van samenwerkende organisaties op het gebied van duurzaam onderwijs. Als netwerk zetten wij ons in voor leren voor duurzame ontwikkeling: binnen én buiten het onderwijssysteem en van peuter tot professional. Dat is breed! Maar wij beogen ook dat duurzaamheid in het DNA van het onderwijs komt. Wij zijn dan ook de coördinator van de Alliantie rondom SDG4. Alle leden hebben hun eigen activiteiten en werkzaamheden. Daarnaast werken we samen aan projecten en activiteiten om zo de krachten te bundelen.

Waarom de Dag van de Duurzaamheid?

De coöperatie Leren voor Morgen wil op deze dag laten zien dat er al veel duurzame initiatieven in het onderwijs zijn. Door deze vol enthousiasme te tonen, worden anderen aangemoedigd ook mee te doen.

En voor wie?

Deze dag is er voor alle leerlingen, studenten, leerkrachten, ouders, duurzame professionals en bestuurders die het belangrijk vinden dat het onderwijs opleidt voor de wereld van morgen.

Wat verstaan jullie onder duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip, maar wij hanteren de volgende definitie:
Goed zorgen voor jezelf, de ander en je omgeving. Hier en nu. En daar en later. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht.

Kan ik meedoen zonder een grote activiteit te organiseren?

Ja, je kunt hier een openbare activiteit vinden die georganiseerd wordt en waarbij je kunt aanhaken. Natuurlijk kan je ook zelf een persoonlijke (besloten) duurzaamheidsactie uitvoeren.

Ik wil wel meedoen maar ik weet nog niet precies hoe. Wat nu?

Op de pagina ‘Doe mee‘ tref je ideeën aan voor activiteiten. Je kunt ook kijken welke activiteiten er al zijn aangemeld. Kom je er helemaal niet uit of heb je hulp nodig bij het vormgeven of groter maken van je idee, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

Voeg jouw activiteit toe!