Nieuws / september 2019

Duurzaamheid in curriculum

vrijdag 13 september 2019 - door:

Op 10 oktober overhandigen de 150 leraren en schoolleiders van Curriculum.nu hun adviezen voor de herziening van het curriculum aan de minister van onderwijs. Voor negen leergebieden hebben zij in kaart gebracht wat de benodigde kennis en vaardigheden zijn. Bekijk de voorstellen vanaf 10 oktober op www.curriculum.nu   Er zal op 10/10 speciale aandacht worden gegeven aan de bouwstenen duurzaamheid.

Waarom Curriculum.nu?
Het is belangrijk om leerlingen goed te blijven voorbereiden op hun toekomst. De landelijk vastgelegde onderwijsdoelen zijn echter 13 jaar oud en daardoor niet meer actueel. De doelen zijn voor het basis- en voortgezet onderwijs ooit los van elkaar ontwikkeld. Zo constateert De Onderwijsraad dat het curriculum in de loop der jaren tot een lappendeken is verworden: onevenwichtig en overladen, zonder samenhang en afstemming tussen de verschillende vakgebieden en onderwijssectoren. Ook de Inspectie van het Onderwijs bepleit meer focus in het curriculum en heldere keuzes over de gezamenlijke doelen.

Duurzaamheidsdag op Hogeschool Utrecht

vrijdag 13 september 2019 - door:

Op donderdag 10 oktober 2019 organiseert Hogeschool Utrecht de tweede editie van de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar is het thema: ‘Studentsucces: impact op de wereld van morgen’. Tijdens het event op Padualaan 99 & 101 te Utrecht vindt ook de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Low Car Diet Challenge, de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Komt u ook? Meld u dan hier aan.

Studentsucces: impact op de wereld van morgen
De dag start om 12.00 uur met een lunch op het nieuwe ‘HU Duurzaamheidsplein’. Van daar nemen we u mee langs de Open Podium Route, waar u kennis kunt maken met ruim 30 interessante duurzame projecten en activiteiten van studenten én oud-studenten. Ervaar zelf het enthousiasme waarmee deze jonge mensen zich inzetten voor een betere, duurzame wereld.

Tijdens het symposium, later in de middag, kunt u nog meer inspiratie opdoen, samen met topsprekers als Jan Rotmans, maar ook met alumni en studenten zelf. Waar komt hun passie voor duurzaamheid vandaan? Wat zijn de zaken die wij onze studenten moeten aanleren om, net als zij, met duurzame oplossingen bij te dragen aan een duurzame en leefbare toekomst? En dan de climax: de bekendmaking van de winnaars van de Low Car Diet Challenge door wethouder Lot van Hooijdonk en staatssecretaris Stientje van Veldhoven. We sluiten de dag af met een gezellig samen zijn, met een duurzaam hapje en drankje.

We hopen van harte dat u aanwezig kunt zijn bij de HU Dag van de Duurzaamheid 2019. U kunt zich vanaf vandaag hier aanmelden.