Global Goals in de praktijk

Global Goals in de praktijk is een 8-stappenplan dat tot 2030 gehanteerd kan worden om samen op weg te gaan voor wereldverbetering volgens de Agenda2030 van De VN. Op 10-10 zal een praktijkvoorbeeld worden getoond waaraan SDG 16 is gekoppeld: Cultuurproject Sint Jorispad in Kruisland (N-Br). Bezoekers kunnen daadwerkelijk dit pad lopen.Om een samenleving te betrekken bij de 17 SDGs is een stappenplan nodig. Het bedrijfsleven dat zich duurzaam bezighoudt, is een MVO bedrijf, maar mensen, vrijwilligers en leerlingen kunnen ook iets betekenen voor dezelfde duurzaamheid vanuit allerlei denkbare ondewerpen. Global Goals in de praktijk is hiervoor ontwikkeld en is een fysieke uitgave. Bij aankoop van Global Goals in de praktijk wordt tijdelijk een gratis e-book Teambuilden met duurzaamheid verstrekt. 

Het Cultuurproject Sint Jorispad in Kruisland is gekoppeld aan SDG 16 voor Vrede en Veiligheid. Door het pad te lopen staat moed, dapperheid en overwinning centraal om Vrede en Veiligheid te bereiken. De bewustwording rondom deze SDG wordt uitgelegd op de informatieborden bij het Sint Jorispad. Een impact ver weg is inmiddels ook gebleken aangezien paus Franciscus persoonlijk heeft laten weten dit initiatief voor wereldvrede te ondersteunen. 

SDG 16 wordt extra ondersteund bij dit project door het Klaproosschildje dat aan de H.Georgiuskerk is bevestigd. Het Klaproosschildje hoort bij een Lint Klaprozen dat over de Brabantse Wal gaat en een symbool is voor Vrede en Vrijheid, tegelijkertijd een symbool voor respect voor veteranen. Vrede, Vrijheid en Veiligheid komen samen op deze plaats. 


Over deze activiteit

Categorie Voortgezet onderwijs
Organisatie Werkgroep Cultuurproject Sint Jorispad
Locatie Langeweg 2, Kruisland
Tijd 11.00
Website http://www.globalgoalspassiesysteem.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Claudia Koole

Locatie

Activiteiten in dezelfde categorie

Populaire activiteiten