Seriously Sustainable Week

Voor de 5e keer op rij organiseert de Green Office rondom 10 oktober een hele week vol met activiteiten over duurzaamheid. Dit doen zij samen met verschillende duurzame (studenten)organisaties in Wageningen. Kijk voor een compleet overzicht van de activiteiten op de website en kom naar de activiteit die jou het meeste aanspreekt!Zie hieronder een overzicht van alle activiteiten die onderdeel van Seriously Sustainable Week 2019. 

Sustainability market:

Kom naar de jaarlijkse duurzaamheidsmarkt en ontmoet de duurzame organisaties uit Wageningen. Leer meer over wat ze doen, welke activiteiten ze organiseren en wat de mogelijkheid is om zelf actief te worden.

https://www.facebook.com/events/384328162241407/

SDG Game:
De 2030 SDGs game is een interactief kaartspel dat is ontwikkeld in Japan. Het kan worden gespeeld met 15 tot 50 deelnemers. Tijdens het spel simuleer je de wereld tot aan 2030. Jouw keuzes beïnvloeden de wereld. Door het spelen van het spel word je je bewust van de effecten van je gedrag en hoe je (in samenwerking met anderen) bij kan dragen aan het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties ... van ons allemaal? Het spel duurt zo'n 3 uur, inclusief nabespreking en reflectie. Aansluitend is er een borrel!

https://www.facebook.com/events/397305887830381/

Alternative Thesis Market:
Ben je op zoek naar een duurzame thesis of stage? Kom dan naar de Alternative Thesis Market! Verschillende organisaties zullen hun mogelijkheden aanbieden en toelichten. Door bij een van deze organisaties stage te lopen weet je zeker dat je kunt schrijven over een relevant onderwerp voor een organisatie die echt wat met je resultaten zal doen.

https://www.facebook.com/events/431775980787628/

Mobility & Muscles at work:
Wat is de impact van beweging op spierveroudering? Bart Lagerwaard van Fysiologie van Mens en Dier vertelt over zijn onderzoek naar spierveroudering en legt daarbij een link naar gezond en duurzaam leven. Tijdens de Seriously Sustainable Week organiseert Green Impact een workshop over duurzame mobiliteit. Wanneer je te voet of op je fiets van A naar B gaat is dat niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook duurzaam. Maar wat doet beweging met je spieren? Het Green Impact programma helpt je om samen met collega’s en andere studenten concrete acties te doen op duurzaamheidsvlak.

https://www.facebook.com/events/393053198042940/

Discussion Evening about Climate Activism:
Heb jij ook deelgenomen aan klimaatmarsen of schoolstakingen in de afgelopen jaren? Of niet, maar wil je wel meer leren over deze groeiende beweging? Om dan naar de discussieavond over “the impact of climate activism on poilitics”, georganiseerd door DWARS Wageningen en Jonge Democraten Wageningen. Sprekers van Youth for Climate en Extinction Rebellion zullen vertellen over hun ervaringen en ideeën. Daarnaast zal dr. Michiel Köhne (Sociology of Development and Change Group - WUR) ons meer vertellen over de politieke implicaties van klimaatactivisme in Nederland. Tussendoor zal er ruimte zijn voor vragen en discussie. En natuurlijk een drankje!

https://www.facebook.com/events/419659405329630/

Inner Sustainability Workshop:
Wij geloven dat om een duurzame toekomst te kunnen bouwen, het nodig is om te (re-)connecten met het web van het leven: onszelf, anderen en de natuur om ons heen. Als we echt contact maken in plaats van ons afscheiden, dan zullen we empathie voelen. En vanuit empathie komt de bereidheid om te handelen in lijn met het leven. De “Inner Sustainability Workshop” van OtherWise is een unieke kans om duurzaamheid van binnenuit te ontdekken, door middel van methodies die gebaseerd zijn op de natuur.

https://www.facebook.com/events/362370374638740/

Clothes Swep
Doe mee aan Wageningen Ultimate Clothes Swap in De Spot. Je kunt je eigen kleren vanaf 24 September inleveren in de Sustainability Office (Forum C0239), op dinsdag, woensdag en donderdag van 12.30-13.45. In ruil daarvoor krijg je een waardebon om op 9 september nieuwe kleren de swappen. Unieke kans dus om je garderobe een duurzame opknapbeurt te geven!

https://www.facebook.com/events/443974162992257/

Circulair Farming Forum:

Vorig jaar heeft de Nederlandse minister van landbouw een visie en een actieplan gepresenteerd over de transitie naar een circulair landbouwsysteem in Nederland. Er zijn verschillende spelers en stakeholders die aan deze transitie werken, elk op hun eigen manier en vanuit hun eigen overtuigingen. Circular Farming Platform Wageningen organiseert op de Dag van de Duurzaamheid haar jaarlijkse forum waar we aan de hand van diverse paneldiscussies in gesprek gaan over wat er nodig is om deze transitie te realiseren. Circulariteit boven productiviteit!

https://www.facebook.com/events/368630383790675/

The Clash of Generations:
Hoe doen milennials en de opkomende generatie Z dingen anders dan de babyboomers? Hoe zetten ze hun ondernemende vaardigheden in om nieuwe bewegingen in gang te zetten, nieuwe allianties te vormen en nieuwe connecties te leggen? Hoe leren ze nieuwe dingen op nieuwe manieren en bouwen ze nieuwe carrières in een snel veranderende wereld?

https://www.facebook.com/events/526210281254167/

Open evening at Wageningen Student Farm:
Op donderdagavond zijn jullie van harte uitgenodigd op “the field” door Wageningen Student Farm en Wageningen Foodsharing voor een heerlijke avondje “food & farming”. Tijdens dit evenement krijg je een impressie van onze eigen organic farm en zul je een heerlijke maaltijd krijgen van voedsel wat anders weggegooid zou worden. Na het eten kun je zelf meedoen in de strijd tegen voedselverspilling en je geoogste groenten fermenteren zodat ze de hele winter lekker blijven!

https://www.facebook.com/events/667721950404858/

Campus Nature Walk:
Ken jij de groene geheimen van de campus al? Heb jij de natte tuin al ontdekt en alle prachtige planten eens goed bekeken? Zo niet, dan zal deze wandeling ervoor zorgen dat je nooit meer hetzelfde naar de campus kijkt. Met een gids zul je over de campus wandelen en vanalles leren over jouw natuurlijke studie- of werkomgeving.

https://www.facebook.com/events/411088636432909/

Get to know the people behind the organisations at the Regreening:
Kun je er niet genoeg van krijgen en wil je graag de personen achter alle duurzame organisaties persoonlijk leren kennen? Kom dan naar de Regreening voor een heel weekend aan leuke activiteiten met gezellige mensen. Er zal een programma worden neergezet met o.a. workshops, spelletjes, live muziek en heel veel lekker eten.

https://www.facebook.com/events/512826529481544/

 


Over deze activiteit

Categorie WO
Organisatie Green Office Wageningen
Tijd Maandag 7 oktober - Zondag 13 oktober
Website https://www.greenofficewageningen.nl/seriously-sustainable/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Linde Berg

Locatie

Activiteiten in dezelfde categorie

Populaire activiteiten